20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNu toți profesorii care revin la școală s-au vaccinat

Nu toți profesorii care revin la școală s-au vaccinat

Mai sunt încă mii de salariați din învățământul gorjean care încă nu s-au vaccinat. Mai mult de jumătate din cei aproape 3.900 de profesori din județul Gorj figurau ca vaccinați înainte de realuarea cursurilor.

Dat fiind faptul că județul este în scenariul verde, în aproape toate unitățile de învățământ din Gorj se va merge la școală în sistemul față în față. Astfel, elevii și profesori vor avea posibilitatea să se reîntâlnească după o pauză destul de lungă, având în vedere că a fost peste o lună de vacanță. Județul Gorj stă cel mai bine la nivel național ca număr redus de cazuri de coronavirus.

Toate localitățile înregistrează un trend descrescător al cazurilor de COVID. Vor reveni în sălile de clasă peste 47.000 de copii din toate ciclurile. Este de precizat că s-au vaccinat și peste jumătate dintre cadrele nedidactice, reprezentând personal auxiliar și administrativ

Campanie de vaccinare

Există posibilitatea ca Inspectoratul Școlar Județean Gorj să poată organiza o acțiune concertată de vaccinare, în cazul în care vor exista și solicitări din partea salariaților din învățământul preuniversitar. Vaccinarea nu este obligatorie și contează opțiunea celor care se încadrează în categoriile care au dreptul să se imunizeze.

Există profesori care refuză în continuare vaccinarea, fie din motive medicale, fie pentru că nu au încredere în vaccinurile produse împotriva coronavirusului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla și cu testarea elevilor și a dascălilor care vor prezenta simptome specifice infectării cu Sars COV 2. Cert este că recomandarea Inspectoratului Școlar Județean Gorj este ca elevii sau angajații care au simptome de coronavirus să rămână acasă.

Gorjul stă cel mai bine în privința incidenței COVID, având cele mai puține cazuri din țară. Sunt peste 20 de localități din 70 care nu au mai înregistrat cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile. Marți erau doar 5 localități cu incidența peste 1(Căpreni(1,49), Alimpești, Mușetești, Dănciulești și Godinești). Gorjul are o incidență COVID de 0,35.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS