17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLicitație pentru vânzarea terenului unde o companie din Polonia vrea să deschidă sere

Licitație pentru vânzarea terenului unde o companie din Polonia vrea să deschidă sere

Primăria Târgu Jiu se pregătește să organizeze o licitație pentru vânzarea unor terenuri în partea de nord a municipiului Târgu Jiu. Orașul nu mai deține mult teren, acesta fiind segmentat și înstrăinat în ultimii ani.

Autoritățile locale nu dispun de nicio platformă industrială de mari dimensiuni pe raza orașului și nici nu se știe unde ar putea fi amplasată aceasta în lipsa unui Plan de Urbanism General, promis de actualul primar încă de la primul mandat. În momentul de față, se lucrează la documentațiile necesare organizării unei licitații pentru terenul de 27 de hectare din zona Islaz, partea de nord a municipiului Târgu Jiu.

Polonezii vor să cumpere terenul pe care ar urma să construiască sere în care să cultive tomate. Edilii par să fie de acord cu o asemenea variantă. Cert este însă că la licitație se poate prezenta oricine pentru a face o ofertă. Există varianta ca o altă companie să poată cumpăra terenul. Cert este că în zona respectivă nu vor putea fi amplasate blocuri sau alte obiective, ci va fi rezervată numai activităților indistriale.  

Terenuri pentru investiții în zona CET

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că a fost condiția pusă de investitori pentru a construi serele în municipiu. Va fi o investiție de câteva milioane de euro și care ar putea genera până la 500 de locuri de muncă. Lucrările vor începe imediat ce investitorii vor intra în posesia terenului: „Am tot purtat discuții cu investitorii din Polonia. Au venit și anul trecut.

Suntem dispuși la o colaborare. Avantajul terenului din partea de nord a municipiului este că sunt utilități acolo: și gaze și energie electrică și se va aduce și apă. Acest lucru a fost în favoarea investiției. Nu au dorit însă decât să cumpere terenul pentru că vor stabilitate. Așa au procedat și în alte zone din țară și din alte țări unde au deschis investiții similare. Producția va fi vândută pe piețele din Târgu Jiu, sperăm la un preț bun pentru gorjeni. Restul cred că va fi trimis în altă parte. Au o organizare de mai mulți ani în domeniu”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu. Terenuri pentru investiții mai sunt în partea de sud a municipiului, respectiv la CET. Zona este încă în pregătire.

Doar 8 firme străine în 2020 în Gorj

Este de amintit că anul trecut doar 8 firme cu capital străin au fost înființate în județul Gorj. Numărul mic de investiții străine în Târgu Jiu și în județ nu poate fi pus pe seama pandemiei de coronavirus, având în vedere că situația era la fel și în anii trecuți, fără să fie vreo stare de urgență.

Conform Direcției de Statistică Gorj, în anul 2020, în judeţul Gorj au fost înmatriculate 8 societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, cu o valoare totală a capitalului social subscris de  5.200 de lei. Judeţul Gorj ocupă locul 25 în funcţie de numărul societăţilor înmatriculate cu participare străină la capitalul social şi locul 29 în funcţie de capitalul social total subscris, potrivit Direcției de Statistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS