12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria vrea să dea 110.000 de euro pentru mașina de ridicări auto

Primăria vrea să dea 110.000 de euro pentru mașina de ridicări auto

Primăria municipiului Târgu Jiu a alocat suma de 110.000 de euro pentru cumpărarea unei mașini de ridicări auto.

Suma a fost inclusă în Bugetul aprobat recent în Consiliul Local Târgu Jiu. Municipiul Târgu Jiu nu mai are de peste un deceniu un serviciu de ridicări auto, din cauză că vehiculul utilizat în trecut nu era omologat. Prin urmare, s-a renunțat și la mașina de ridicări auto, dar și la funcționarea cu totul la Serviciului respectiv.

În momentul de față, nu se poate face nimic pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar sau pentru eliberarea locurilor de parcare din parcările de reședință ocupate de alte vehicule. Polițiștii locali nu pot face altceva decât să aplice un avertisment sau o amendă șoferului care a parcat aiurea. Mașina pentru ridicări auto va avea 7,5 tone și va fi achiziționată în perioada următoare.

A fost înființată o Direcție de proiecte și parcări

Serviciul Ridicări Auto va funcționa în cadrul Direcției proiecte, managementul calității și parcări publice, înființată prin noua organigramă. Serviciul va folosi însă baza Transloc, operatorul de transport public din municipiul Târgu Jiu. Într-o primă etapă, vehiculele care vor fi ridicate de pe raza municipiului vor fi aduse în parcul auto al Transloc. În schimbul unei taxe, conducătorul auto va putea să își recupereze vehiculul.

„Va funcționa în incinta Transloc pentru că acolo avem logistica necesară. Vom achiziționa o mașină performantă pentru ridicări auto și care să fie și omologată pentru a nu avea niciun fel de probleme să o folosim. Un astfel de serviciu este foarte util și ne va ajuta la fluidizarea traficului, pentru a avea o mai bună disciplină în domeniul circulației rutiere în municipiu și în ceea ce privește parcările publice, de reședință și domeniul public în general. Acum suntem cu mâinile legate, dar vom avea acest serviciu și lucrurile vor funcționa mai bine”, a declarat Bogdan Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS