12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPolițiștii locali, trimiși la pază înainte să intre în vigoare noua organigramă

Polițiștii locali, trimiși la pază înainte să intre în vigoare noua organigramă

Polițiștii locali transformați în agenți de pază sunt trimiși la noile locuri de muncă, înainte ca noua organigramă să intre în vigoare.

Noua organigramă aprobată de Consiliul Local Târgu Jiu prevede transformarea a 39 de posturi de polițist local cu statut de funcționar în posturi de agent de pază, din categoria personalului contractual. Organigrama ar trebui să intre în vigoare cu data de 4 mai, iar Poliția Locală va trece din subordinea Consiliului Local, în Aparatul Primarului și nu va mai avea personalitate juridică, urmând să devină Direcția Poliția Locală Târgu Jiu.

La Poliția Locală a fost primită însă o dispoziție din partea conducerii primăriei potrivit căreia serviciul de pază trebuie să fie instituit mai devreme, începând cu data de 1 mai. Este nevoie de servicii de pază la mai multe instituții care la finalul acestei luni vor rămâne fără asistența de specialitate din partea firmelor private. Astfel, există riscul ca timp de câteva zile Direcția Publică de Venituri, parcurile, centrele sociale, Stadionul Munical și alte instituții să rămână fără pază permanentă.

Sunt în preaviz

Stelian Mihu, sindicalist în cadrul Poliției Locale Târgu Jiu, a declarat că nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viitorii agenți de pază, dat fiind faptul că polițiștii locali vizați sunt în preaviz. În plus, este nevoie de planuri de pază aprobate, potrivit legii, de Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj.

În plus, viitorii agenți de pază nu au predat armamentul din dotare și nici alte tipuri de echipamente. Nu se știe exact nici în ce bază vor fi plătiți din data de 1 mai, dacă noua organigramă va întra în vigoare din 4 mai. Este de precizat că noua organigramă a fost contestată în instanță. Sunt patru dosare legat de contestarea modului de organizare a Poliției Locale Târgu Jiu.

Un dosar este al Sindicatului Polițiștilor Locali din Gorj, iar termenul stablit la Curtea de Apel din Craiova este pentru data de 27 aprilie. De precizat că sindicatul a pierdut în primă instanță, la Tribunalul Olt, unde a fost strămutată cauza. Un alt dosar este înregistrat ca urmare a unei plângeri depuse de Sindicatul Național „Meridian”, cu termen pe 28 aprilie, la Tribunalul Gorj. Mai sunt două dosare apărute ca urmare a contestațiilor depuse de către două salariate, Diaconescu Loredana și Popescu Diana. Acestea au contestat individual noua organigramă a Poliției Locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS