5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjServicii de salubritate la Târgu Jiu doar pentru o săptămână

Servicii de salubritate la Târgu Jiu doar pentru o săptămână

Municipiul Târgu Jiu va beneficia de servicii de salubritate doar până în data de 2 aprilie. Este acordul la care au ajuns edilii din Târgu Jiu și reprezentanții companiei Polaris care deține atât serviciul de ridicare a deșeurilor, cât și depozitul de gunoi din municipiu.

Depozitul a fost închis printr-o decizie a Agenției pentru Protecția Mediului Gorj pentru că nu mai sunt îndeplinite condițiile prevăzute în autorizația integrată de mediu. În data de 23 martie, depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu și-a suspendat activitatea, până când va fi construită o stație de colectare și ardere a gazului care poluează orașul. Tot pe 23 martie, Polaris a anunțat că nu va mai ridica gunoiul în Târgu Jiu, Bumbești-Jiu și comuna Peștișani.

În urma discuțiilor între primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și șefii Polaris, s-a convenit ca la Târgu Jiu gunoiul să înceapă să fie ridicat și transportat la depozitul din Drobeta Turnu-Severin. Serviciile vor fi asigurate însă numai până la jumătatea săptămânii viitoare, respectiv până pe 2 aprilie. Nu vor fi majorate tarifele la salubritate în toată această perioadă.

CL Târgu Jiu propune majorarea temporară a tarifului

În data de 2 aprilie, la Tribunalul Gorj, magistrații vor analiza contestația depusă de Polaris la decizia Agenției pentru Protecția Mediului prin care s-a suspendat autorizația integrată de mediu. Judecătorii au varianta să respingă contestația și depozitul să rămână închis sau să o accepte și Polaris să poată să folosească în continuare depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu, unde aduc gunoiul majoritatea localităților din județul Gorj.

Dacă după 2 aprilie depozitul de la Târgu Jiu va rămâne închis, atunci Consiliul Local Târgu Jiu va pune în discuție majorarea temporară a tarifului la serviciile de salubritate. Costul pe tona de gunoi depusă la depozitul din Drobeta Turnu-Severin este de 290 de lei.

Polaris a anunțat că va trebui să achite 570 de lei pentru fiecare tonă, date fiind costurile cu depozitarea în rampele locale și transportul între Târgu Jiu și Drobeta Turnu-Severin. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a făcut un apel către prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, ca prin intermediul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să redeschidă depozitul de gunoi, prin invocarea situației de urgență, respectiv pandemia de coronavirus și necesitarea funcționării unui serviciu public de utilități. Prefectul Răducan Morega a declarat că nu va face o astfel de propunere în CJSU Gorj, pentru că nu este datoria sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS