15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJudețul Gorj are cea mai scăzută rată a infectărilor, dar și puține teste

Județul Gorj are cea mai scăzută rată a infectărilor, dar și puține teste

Județul Gorj a ajuns la finalul săptămânii trecute pe primul loc în ceea ce privește cea mai mica rată a infectărilor cu coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, județul Gorj înregistra duminică o incidență de numai 1,67 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile(foarte aproape de zona verde). Este vorba de un total de 601 cazuri, din care 26 în rândul copiilor. Este de precizat însă că statistica ia în calcul o populație a județului de 359.012 locuitori.

În realitate, o parte a locuitorilor trecuți în statistică nu se mai află în județ sau în țară. De asemenea, în municipiul Târgu Jiu rata infectărilor a scăzut duminică la sub 3 cazuri la mia de locuitori, respectiv 2,9. Populația raportată pentru municipiul Târgu Jiu este de 94.676. Este numărul de locuitori din urmă cu cel puțin 20 de ani.

Puține teste realizate zilnic

În momentul de față doar 14 localități din județ, din 70 au o incidență de peste 1,5 și numai două au peste 3, dar sub 4, respectiv Văgiulești și Ciuperceni. Existau duminică în raportare și 6 localități în care nu mai era înregistrat niciun caz de coronavirus la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

Acestea sunt:

  • Săulești,
  • Samarinești,
  • Licurici,
  • Dănciulești,
  • Bolboși,
  • Aninoasa.

Mai este de precizat și faptul că în județul Gorj se testează încă foarte puțin, raportat la alte județe din țară. Media de teste este de 100 – 150 de cazuri în fiecare zi. Testările sunt realizate atât la Laboratorul de genetică moleculară din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, cât și în laboratoarele private. Nu se știe dacă laboratoarele private realizează testele la Târgu Jiu sau le trimit la companiile mamă, în general în București

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS