-1.7 C
Craiova
joi, 20 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Râurile Jiu și Bistrița, cote îngrijorătoare

Gorj: Râurile Jiu și Bistrița, cote îngrijorătoare

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj este în alertă după ce râurile Jiu și Bistrița au depășit cotele de atenție. Din acest motiv a fost pornit sistemul de alarmare a populației.

Mesajul trimis este următorul:

Atentie, creșteri de debite cu posibilitatea depășirii cotelor de inundatțe preconizate pe cursul râului Jiu. Nu traversați râul prin apă și nu vă apropiați de malurile acestuia. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Gorj

Autoritățile jufdețene, la fața locului

Prefectura Gorj informează cetățenii județului Gorj de posibilitatea ca o undă de viitură pe Jiu să ajungă în județul Gorj și astfel cotele râului să crească îngrijorător. Din cauza precipitațiilor abundente (peste 130 l/mp) căzute noaptea trecută pe zona Jiul de Vest, la Câmpul lui Neag, se așteaptă ca și în județul Gorj, apele să crească.

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, împreună cu președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Augustin Malacu, s-au deplasat în această dimineață în zona localității Bumbești Jiu, pentru a gestiona posibilele efecte severe de inundații datorate creșterilor importante de debite ale râului Jiu. Pe Defileul Jiului se află și specialiști ai Apelor Române care monitorizează permanent evoluția situației hidrologice. Deocamdată, debitul Jiului este de 170 mc/s cu tendință de creștere.
Pericol există și pe râul Bistrița, în comuna Peștișani, în zona Gureni unde, de asemenea, debitul a crescut din cauza deversării barajului Clocotiș.

Reprezentanții societății Hidroelectrica au anunțat în această dimineață deschideri controlate cu atenuare undă de viitură la barajele Motru, Vâja, Clocotiș, Vădeni și Tg-Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Inamicii imunităţii (I): Stresul ne doboară, mişcarea ne face...

Corpul omenesc este un mecanism uimitor, care nu încetează...

ȘTIRI GdS