22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSituația Covid în Gorj. Câte cazuri au fost depistate

Situația Covid în Gorj. Câte cazuri au fost depistate

Astăzi, 3 mai 2020 (ora 14.00), situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

  • 244 persoane în carantină instituționalizată, din care 8 persoane au intrat în carantină și 43 de persoane au ieșit din carantină în data curentă;
  • 685 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 8 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 43 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în data curentă;
  • 65 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 9 persoane vindecate și externate;
  • 54 persoane internate și 2 persoane decedate.  

În data de 3 mai a.c., până la ora actuală, au sosit 20 de rezultate la testele prelucrate în cadrul laboratoarelor din țară. Dintre acestea, 4 rezultate au fost pozitive (2 rezultate sunt cazuri noi, iar celelalte 2 aparțin unor persoane aflate la a doua recoltare).        

Printre cei confirmați cu COVID-19 se află și managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. În momentul de față, acesta se află internat la Secția de Boli Infecțioase.

În cazul medicului de la Secția Urologie, apărut în presa locală, rezultatul  testului a  fost negativ. Până în momentul de față, au fost confirmați cu COVID-19, în urma testelor prelucrate în cadrul laboratoarelor din țară, 4 angajați de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și o persoană angajată la Spitalul Municipal Motru. 

Datele prezentate se pot modifica de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS