27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEchipament pentru testarea și diagnosticarea COVID 19, la Spitalul Județean Târgu Jiu

Echipament pentru testarea și diagnosticarea COVID 19, la Spitalul Județean Târgu Jiu

O linie completă PCR, pentru testarea și diagnosticarea certă a pacienților infectați cu COVID-19, a fost achiziţionată de mai mulţi oameni de afaceri din Târgu Jiu. Iniţiativa aparţine unui grup de medici ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu şi anume: Bogdan Niculescu, Magdalena Grigorian, Maddy Huzu, Adela Morega și Eugen Lăcătușu.

Echipamentele vor fi donate unității medicale din Târgu Jiu.

„Este o linie care va permite diagnosticul genetic și pentru altă patologie infecțioasă pe viitor, deci este deosebit de util pentru un spital județean. Ne-am mobilizat, împreună cu conducererea spitalului, pentru a face funcțional în cel mai scurt timp posibil acest laborator, pentru ca în decurs de 4 săptămâni să reușim să furnizăm și primele rezultate pacienților județului Gorj. Pe măsură ce vom avansa cu proiectul nostru, vom da publicității, etapizat, stadiul în care ne aflăm, iar, la final, când vom reuși să finalizăm acest laborator, vom face publice și numele persoanelor și al firmelor implicate în acest proiect”, a declarat Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie, din cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu.

Unitatea medicală din municipiu a început o campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea de echipamente de protecție și aparatură, pentru personalul medical de la Secția Boli Infecțioase și UPU. Persoanele interesate pot obține mai multe informații la numărul de telefon: 0731.645.22

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS