9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Gorj: Bărbat, reținut pentru că ar fi violat o bătrână

Gorj: Bărbat, reținut pentru că ar fi violat o bătrână

Un bărbat, de 42 de ani, din comuna gorjeană Roșia de Amaradia, a fost reținut aseară pentru săvârşirea infracţiunilor de viol și violare de domiciliu.

Ieri, polițiști din Roșia de Amaradia au fost sesizați telefonic de un localnic, despre faptul că o persoană necunoscută de sex bărbătesc a pătruns în locuința mamei sale, de 89 de ani, cu care a întreținut relații sexuale, prin constrângere. Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că, în seara zilei de 15 martie, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în locuința persoanei vătămate și ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta, prin constrângere, după ce, în prealabil, ar fi oprit alimentarea cu energie electrică.

Victima a fost transportată la spital, respectiv la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea examinării și recoltării de probe biologice.

Poliţiştii au stabilit că persoana vătămată se află în afara oricărui pericol. Cu ocazia examinării s-a stabilit că prezintă leziuni traumatice specifice infracțiunii de viol, care necesită pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale și nu i-a fost pusă în primejdie viața.

„Polițiștii au procedat la efectuarea de scotociri în pădurea din apropiere, în vederea identificării bărbatului, care se sustrăgea cercetărilor, pe numele său fiind emis un mandat de aducere. Activitatea de cercetare și căutare a fost efectuată de polițiști specializați, luptători SAS și o grupă canină, sprijiniți de doi jandarmi din cadrul I.J.J. Gorj, iar bărbatul a fost găsit la scurt timp, pe raza localității, fiind condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale. Astăzi, urmează ca bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci cu propunere de arestare preventivă”, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...