14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjItalianul cu coronavirus a fost prezent și la Târgu Jiu

Italianul cu coronavirus a fost prezent și la Târgu Jiu

Italianul cu coronavirus a venit în Gorj împreună cu fiul de 10 ani și a fost prezent inclusiv la Târgu Jiu.

Cetățeanul italian de 71 de ani, infectat cu coronavirus, care a vizitat județul Gorj în perioada 18 – 22 februarie, a mers în mai multe localități și a intrat în contact cu mai multe persoane.

Marți seară, autoritățile sanitare au identificat două familii în satul Peșteana Jiu, comuna Bâlteni, care au fost vizitate de italian. Acestea au fost izolate la domiciliu. Au fost prelevate probe care au fost trimise pentru analize la Institutul Matei Balș din București.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, cetățenii din Bâlteni ar fi reticenți în ceea ce privește colaborarea cu autoritățile. Potrivit primarului din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, italianul este căsătorit cu o localnică din satul Peșteana Jiu. Femeia are 42 de ani și nu a venit în Gorj alături de soț, ci a rămas în Italia. Bărbatul ar fi venit însoțit de fiul său, de 10 ani. Copilul a fost lăsat la soacra italianului, femeia locuind în Peșteana Jiu.

Primarul din Bâlteni a mai spus că, ulterior, bărbatul a mers la Târgu Jiu, unde are un apartament. Aici a rămas o noapte. A doua zi s-a deplasat în Drăguțești, comună vecină, unde a mers la primărie. La Drăguțești a achitat impozitele și taxele locale, după care a revenit la Peșteana Jiu.

Doi soți s-au prezentat la spital pentru că s-au întâlnit cu italianul cu coronavirus

În cele din urmă, pe 22 februarie, italianul și-a luat fiul și a plecat cu un avion din Craiova și a ajuns la Rimini. Aici a fost internat în spital, după ce testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

Este de precizat că marți seară un un tânăr din Târgu Jiu și soția acestuia s-au prezentat la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență, unde au anunțat că s-au întâlnit cu cetățeanul italian.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că cele două persoane au fost oprite la unitatea medicală și urmează să se decidă dacă vor fi trimise pentru autoizolare la domiciliu sau vor fi menținute în spital.

Autoritățile încearcă să depisteze și alte persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian care are coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS