11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStare de alertă în Gorj după vizita unui italian depistat cu coronavirus

Stare de alertă în Gorj după vizita unui italian depistat cu coronavirus

Autoritățile din Gorj sunt în stare de alertă, după ce un cetățean italian, de 71 de ani, a fost depistat recent cu coronavirus și internat într-un spital din Rimini. MAE anunță că iubita bătrânului este din Gorj, iar autoritățile încearcă să o găsească. Italianul a fost și în Craiova, timp de patru zile, între 18 și 22 februarie, pentru a-și vizita soacra.

Italianul a declarat că a fost în România la vânătoare. Autoritățile din Gorj și Dolj sunt în alertă. „Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.”, precizează MAE.

Prefectul coordonează echipele din teren

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că la această oră au loc verificări pe raza comunei Bâlteni și în satul Peșteana Jiu. Aici ar fi fost prezent italianul, la o partidă de vânătoare.

„Italianul ar fi ajuns în Gorj. Sunt mai multe echipe pe teren. Ar fi fost însoțit la Bâlteni, satul Peșteana Jiu. Ar fi fost în Gorj din câte se pare. Trebuie să facem exact verificările. Aplicăm toate procedurile. Să vedem ce măsuri vom lua. Luăm măsuri preventive cu persoanele cu care a intrat în contact. Dacă testele transmise la laboratoarele din București ies pozitive, atunci se iau alte măsuri la nivelul localității.”, a declarat prefectul de Gorj, Cristinel Rujan.

Primarul spune că italianul și iubita sa și-au vizitat rudele

Primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, a declarat că se află pe teren, chiar în zonele unde s-a aflat în vizită italianul, alături de iubita sa. Potrivit edilului, italianul și-a vizitat rudele, ar fi fost sacrificat un porc. De asemenea, ar fi avut loc vizite la proprietățile din Bâlteni și din Târgu Jiu.

„Au venit la Bâlteni cetățeanul italian, alături de cine era însoțit. Au stat vreo câteva zile. Acm două zile au plecat. Ei au tăiat aici un porc. Și-a vizitat rudele. Au fost la proprietățile din Bâlteni și din Târgu Jiu, din câte știu eu. Eu sunt pe teren cu viceprimarul, să verificăm tot ce ni s-a solicitat de către autorități. O să facem informări către prefect și către Consiliul Județean”, a declarat Vasile Vlăduleanu, edilul din Bâlteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS