6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUnirea Principatelor Române, sărbătorită la Târgu Jiu

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Târgu Jiu

Unirea Principatelor Române din 1859 a fost celebrată, vineri, la Târgu Jiu, printr-o serie de manifestări cultural-artististice.

În Piața Prefecturii au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, printre care prefectul Ion Cristinel Rujan, vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Nichifor, primarul Marcel Romanescu și viceprimarii Adrian Tudor și Aurel Popescu.

În jur de 50 de cetățeni au asistat, de asemenea, manifestări.

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a deschis evenimentul din Piața Prefecturii cu un recital de muzica populară.

Au urmat apoi un Te Deum de mulțumire și o serie de discursuri rostite de oficialitățile județene și locale. Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” au susținut, totodată, un moment istoric evocator. La final, târgujienii au jucat Hora Unirii și au asistat la defilarea Gărzii de Onoare.

Unirea Principatelor Române din 1859 a fost celebrată, vineri, la Târgu Jiu, printr-o serie de manifestări cultural-artististice
Unirea Principatelor Române din 1859 a fost celebrată, vineri, la Târgu Jiu, printr-o serie de manifestări cultural-artististice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS