17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 900 de locuri de muncă, disponibile în Gorj

Peste 900 de locuri de muncă, disponibile în Gorj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj are înregistrate 954 de locuri de muncă. Oferta este foarte mare raportat la statistica anilor trecuți, când numărul locurilor de muncă vacante la nivelul județului nu depășea 50 – 60.

De data aceasta, oferta este bogată, însă în special pentru absolvenții de studii medii. Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, a declarat că cele mai multe posturi disponibile sunt pentru meseriile de agent de securitate, ambalator manual, brutar, bucătar. Cei interesați pot să urmeze cursuri de calificare chiar prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. AJOFM chiar a venit în întâmpinarea nevoilor pieței muncii și a calificat personal pentru a putea ocupa meserii care sunt acum disponibile la nivel local.

Pot merge la cursuri de calificare

Directorul executiv al AJOFM Gorj a mai spus că persoanele înregistrate în baza de date a instituției beneficiază de gratuitatea cursurilor. Este vorba de șomerii indemnizați sau șomerii neindemnizați. În limita locurilor disponibile se pot înscrie la cursurile de calificare și alte persoane, însă contra cost, a mai declarat Romeo Chiriac. Beneficiarii se angajează atât la agenți economici de la nivel local, cât și în țară sau în străinătate. De asemenea, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a depășit planul propus, în ceea ce privește încadrarea de personal în câmpul muncii.

Ținta în ultimul an a fost de încadrarea a 6.000 de persoane. La finalul anului trecut erau încadrate în total 6.271 de persoane. Cei mai mulți beneficiari din cadrul programului derulat de AJOFM Gorj sunt din mediul rural, respectiv 3.444. Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj, a precizat că, în total, au fost încheiate 5.651 de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată și 620 de contracte pe perioadă determinată. În același timp au fost încheiate foarte multe convenții cu angajatorii pentru ca aceștia să beneficieze de subvenții. Periodic, patronii din județul Gorj sunt invitați la ședințe de informare la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. Agenții econoici află din timp care sunt subvențiile de care vor beneficia de la bugetul de stat, în cazul în care fac angajări, din rândul tinerilor sau al persoanelor trecute de o anumită vârstă sau ce alte tipuri de facilități pot primi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS