10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurs pentru postul de manager al Spitalului Județean

Concurs pentru postul de manager al Spitalului Județean

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va avea un nou manager de luna viitoare. Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a stabilit calendarul concursului pentru ocuparea funcției de manager al unității medicale. Dosarele candidaților trebuie depuse până pe data de 20 ianuarie. Concursul va avea loc pe 7 februarie. Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului, nu a luat o decizie cu privire la înscrierea la concurs.

„Deja procedura a fost stabilită, și datele de concurs. Se vor depune dosarele până pe 20 ianuarie și concursul va avea loc pe 7 și 8 februarie. Nu știu dacă voi participa la concurs. Nu am luat încă o decizie în acest sens“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Spitalul trebuie pregătit pentru acreditare

Managerul interimar susține că va urma o perioadă foarte dificilă pentru spitalul din Târgu Jiu, cea mai grea etapă fiind acreditarea unității medicale. „Cine va veni manager la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va avea o perioadă foarte grea. Va fi nevoie de multe nopți nedormite pentru că urmează acreditarea unității medicale și trebuie realizate toate documentațiile și toți pașii pentru a obține acreditarea. Este un proces foarte dificil, care va presupune un efort foarte mare. Încă nu m-am gândit dacă voi merge la concurs. Este nevoie de un plan de management“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.


Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a rămas fără manager la finalul anului trecut. Gigel Capotă a plecat de la conducerea instituției. Unitatea medicală a trecut prin numeroase scandaluri în perioada în care manager a fost Gigel Capotă. La un moment dat, la unitatea medicală a ajuns și Corpul de Control al ministrului Sănătății. Raportul de Control, în care erau sesizate o serie de nereguli, a ajuns la Direcția Națională Anticorupție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS