19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFalimentul CS Pandurii nu afectează stadionul din Târgu Jiu

Falimentul CS Pandurii nu afectează stadionul din Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că în cazul în care Clubul Pandurii Lignitul va intra în faliment nu se va pune problema scoaterii la vânzare a terenului principal de pe Stadionul Municipal.

Despre teren se spune că ar fi o investiție a clubului care a fost condus de sindicalistul Marin Condescu. Primarul Marcel Romanescu a precizat că a transmis o notificare Clubului Pandurii Lignitul în care se amintește faptul că în martie 2020 contractul de comodat va înceta. Prin urmare, toate investițiile realizate vor reveni la primărie.

Marcel Romanescu susține că acest lucru este stipulat în contractul de comodat semnat între CS Pandurii Lignitul și Primăria Târgu Jiu. Așadar, autoritatea locală nu va trebui să achite vreo despăgubire și nu va avea niciun fel de obligații, dat fiind faptul că investiția este realizată pe domeniul public al orașului.

Aproape de faliment

După cum se cunoaște, CS Pandurii se află foarte aproape de declararea falimentului. În acest sens există o decizie a instanței gorjene. Clubul a anunțat că va contesta hotărârea la instanța supremă. În cazul pronunțării falimentului, lichidatorul judiciar va trebui să valorifice bunurile pentru recuperarea debitelor. În discuție ar fi suprafața principală de joc, modernizată de club.

În opinia lui Marcel Romanescu, discuțiile din momentul de față cu privire la situația Stadionului Municipal nu ar fi avut loc, dacă de la bun început s-ar fi reglat anumite situații. Este vorba de rezilierea tuturor contractelor de folosire a bazei sportive. Ulterior, ar fi trebuit predat și amplasamentul. CS Pandurii are un contract de comodat pentru folosirea Stadionului Municipal. Marcel Romanescu este de părere că, după ce contractul de comodat va înceta, atunci vor dispărea și problemele legate de situația administrării patrimoniului, la Stadionul Municipal.

Greu de scăpat de faliment fără bani

Clubul Pandurii a intrat în faliment, în urma unei decizii a Tribunalului Gorj. Clubul Pandurii Lignitul a anunțat că va contesta decizia pronunțată miercuri de instanța de la Gorj și va solicita și suspendarea executării.

„Admite cererile formulate de către administratorul judiciar CONSULTING COMPANY IPURL şi creditoarea AJFP GORJ privind deschiderea procedurii falimentului debitoarei ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL TG JIU. Dispune deschiderea procedurii generale a falimentului debitoarei ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL TG JIU Dispune dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului de administrare. Desemnează lichidator judiciar provizoriu CONSULTING COMPANY IPURL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege cu un onorariu lunar de 5.000 lei din averea debitoarei“, potrivit Tribunalului Gorj.

Tabelul datoriilor, până în februarie, la anul

Instanţa a mai dispus notificarea deschiderii procedurii debitorului, creditorilor prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă şi Oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj, în vederea efectuării menţiuni. „Fixează termen pentru predarea gestiunii 23.12.2019. Fixează termen pentru depunerea cererilor de creanţe născute după deschiderea procedurii insolvenţei la data de 10.01.2020. Fixează termenul-limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi publicarea în BPI a tabelului suplimentar al creanţelor la 29.01.2020. Termenul pentru depunerea contestaţiilor la tabelul suplimentar de creanţe este de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului de creanţe. Fixează termenul pentru tabelul definitiv consolidat de creanţe la 12.02.2020“, mai spune Tribunalul Gorj.

Clubul a intrat în insolvență, însă nu a reușit să își achite datoriile. Acestea depășesc cinci milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS