20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Betonul amprentat din centrul municipiului Târgu Jiu, înlocuit cu andezit

Betonul amprentat din centrul municipiului Târgu Jiu, înlocuit cu andezit

Autoritățile din Târgu Jiu au demarat procedurile legale în vederea organizării licitației pentru înlocuirea betonului amprentat din centrul municipiului.

Lucrările vor dura 36 de luni. Primarul Marcel Romanescu a spus că betonul amprentat va fi înlocuit cu piatră cubică. Este vorba de andezit, mult mai durabil decât actuala soluție. Betonul amprentat ar fi costat cât folosirea unui material mult mai rezistent și care s-ar fi comportat altfel la intemperii. Marcel Romanescu a declarat că licitația pentru încredințarea contractului va avea loc în ianuarie sau februarie anul viitor. Edilul își dorește ca o firmă puterică să câștige licitația pentru a executa o lucrare de calitate și în termenul prevăzut în contract.

Fonduri din două surse

Reprezentantul autorității locale a mai spus că sumele pentru lucrări provin de la bugetul local și de la bugetul central. Proiectul de înlocuire a betonului amprentat cu piatră cubică din andezit a fost realizat de arhitectul Dorin Ștefan, același care a conceput proiectul de modernizare a Căii Eroilor. Marcel Romanescu a mai spus că este nevoie de fonduri și pentru continuarea modernizării și a punerii în valoare a Căii Eroilor. Până acum a fost alocată suma de două milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru lucrări pe două tronsoane. Edilul își dorește ca anul viitor să fie alocate sumele necesare și pentru continuarea lucrărilor pe tronsonul unde se află statuia generalului Gheorghe Magheru. Proiectul prevede amenajarea în zona respectivă a unei parcări subterane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...