5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsfaltare doar pe jumătate din străzi, la Rânca

Asfaltare doar pe jumătate din străzi, la Rânca

Primăria din Baia de Fier vrea să asfalteze străzile pe care le administrează în Rânca, fără să mai aștepte după Primăria Novaci.

Astfel, în timp ce la Novaci încă se lucrează la documentație, la Baia de Fier a început licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor.

Dacă cele două unități administrativ-teritoriale, care administrează stațiunea Rânca, nu se vor sincroniza, există varianta ca zona turistică să beneficieze de asfalt doar pe jumătate din străzi.

Este de amintit că Primăria din Baia de Fier a inițiat deja procedurile pentru concretizarea investiției care vizează asfaltarea străzilor din stațiunea Rânca.

Au fost alocate fonduri pentru elaborarea proiectului tehnic, asistența tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Modernizare drumuri stradale zona turistică montană Rânca – Corneșu Mare, comuna Baia de Fier“.

Cabanierii vor despăgubiri dacă nu se afaltează

Cabanierii din Rânca așteaptă de mulţi ani asfalt pe străzile interioare din stațiune. Este nevoie ca și Primăria Novaci să înceapă un program similar de asfaltare pe zona din Rânca pe care o administrează.

Lucrările de asfaltare la Rânca vor fi demarate în zona administrată de Baia de Fier, cel mai probabil în vara anului viitor.

Bugetul pentru asfaltarea drumurilor administrate de Primăria din Baia de Fier este de 8,4 milioane de lei.

În condițiile în care în Rânca va fi asfalt doar pe jumătate, acest lucru va genera noi nemulțumiri din partea cabanierilor.

Aceștia și-au propus să inițieze o acțiune în instanță pentru a solicita despăgubiri celor două primării, dacă în următorul an străzile din stațiunea montană nu vor fi asfaltate, după cum a precizat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS