27.3 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Asfaltare doar pe jumătate din străzi, la Rânca

Asfaltare doar pe jumătate din străzi, la Rânca

Primăria din Baia de Fier vrea să asfalteze străzile pe care le administrează în Rânca, fără să mai aștepte după Primăria Novaci.

Astfel, în timp ce la Novaci încă se lucrează la documentație, la Baia de Fier a început licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor.

Dacă cele două unități administrativ-teritoriale, care administrează stațiunea Rânca, nu se vor sincroniza, există varianta ca zona turistică să beneficieze de asfalt doar pe jumătate din străzi.

Este de amintit că Primăria din Baia de Fier a inițiat deja procedurile pentru concretizarea investiției care vizează asfaltarea străzilor din stațiunea Rânca.

Au fost alocate fonduri pentru elaborarea proiectului tehnic, asistența tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Modernizare drumuri stradale zona turistică montană Rânca – Corneșu Mare, comuna Baia de Fier“.

Cabanierii vor despăgubiri dacă nu se afaltează

Cabanierii din Rânca așteaptă de mulţi ani asfalt pe străzile interioare din stațiune. Este nevoie ca și Primăria Novaci să înceapă un program similar de asfaltare pe zona din Rânca pe care o administrează.

Lucrările de asfaltare la Rânca vor fi demarate în zona administrată de Baia de Fier, cel mai probabil în vara anului viitor.

Bugetul pentru asfaltarea drumurilor administrate de Primăria din Baia de Fier este de 8,4 milioane de lei.

În condițiile în care în Rânca va fi asfalt doar pe jumătate, acest lucru va genera noi nemulțumiri din partea cabanierilor.

Aceștia și-au propus să inițieze o acțiune în instanță pentru a solicita despăgubiri celor două primării, dacă în următorul an străzile din stațiunea montană nu vor fi asfaltate, după cum a precizat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:17:30

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu...

ȘTIRI GdS

Sepsi n-a întâmpinat probleme cu Iași și va juca...

Sepsi s-a calificat fără emoții în finala Cupei României după ce a distrus în dublă manșă formația lui Rednic, Poli Iași. După...

5 milioane de australieni reintră în izolare pentru 6...

Cinci milioane de oameni din Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, au fost din nou băgați în izolare joi, din...

Liga 2 / UTA – Turnu Măgurele 3-4. Nebunie...

Stadionul „Motorul“ din Arad a găzduit astăzi primul meci din etapa a doua a play-off-ului Ligii a II-a, AFC UTA – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele. Meciul a fost viu disputat și cu multe goluri. Finalmente a fost 3-4, după ce ambele echipe au condus de două ori fiecare.
00:17:30

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu acordat joi , că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus şi...

Guvernul: A fost aprobată achiziţia unor trenuri tehnologice destinate...

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul a primit din partea Comisiei Europene acordul pentru achiziţia unor trenuri tehnologice destinate pentru...

Comisia Europeană îşi exprimă preocuparea faţă de evenimentele din...

Comisia Europeană şi-a exprimat joi preocuparea faţă de evenimentele din Serbia şi a atras atenţia că drepturile fundamentale ale cetăţenilor trebuie respectate,...