6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSistem de asigurări pentru elevii care vin în practică la CEO

Sistem de asigurări pentru elevii care vin în practică la CEO

Sute de elevi din învățământul dual din Gorj și Dolj vor beneficia de stagii de practică la Complexul Energetic Oltenia. Compania va încheia asigurări prin negociere direct cu o firmă de specialitate. Este nevoie de un serviciu de asigurare – asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente, daune sau vătămări corporale generate în timpul stagiilor de practică.

Până în data de 15 noiembrie trebuie încheiate polițele de asigurare. Valabilitatea acestora va fi de 12 luni. Suma asigurată este de 100.000 de euro. Serviciile de asigurare sunt pentru un total de 230 de elevi practicanți care vor fi prezenți în subunitățile miniere. Este vorba de elevi la clasele de învățământ dual din cadrul unor licee din județele Dolj și Gorj.

Se formează profesională

Prin contracte de parteneriat, CEO sprijină formarea profesională a tinerilor care doresc să devină electricieni, sudori, lăcătuşi, mecanici utilaje şi instalaţii în industrie, mecanici agregate rotative termoenergetice, operatori cazane, operatori fabricare şi prelucrare polimeri şi le oferă acestora o şansă de angajare în cadrul companiei.

Prin sistemul de învățământ dual, societatea asigură sprijin unităților de învățământ şi elevilor, pe durata celor trei ani de studiu. Societatea acordă elevilor o bursă lunară în valoare de 200 de lei, care se adaugă bursei în valoare de 200 de lei acordată de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Complexul Energetic Oltenia susţine diverse nevoi ale elevilor, precum: cheltuielile privind examinările de medicina muncii şi analize medicale obligatorii, echipamente de lucru şi protecţie, asigurare de răspundere civilă etc. Pentru perioada 2019–2022, compania a încheiat 5 contracte de parteneriat cu unităţi de învăţământ şi unităţi administrativ–teritoriale prin care susţine şase clase cu 180 de elevi la învăţământ dual, pentru a dobândi calificări cu recunoaştere naţională şi europeană. Este vorba de colegii tehnice din: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Mătăsari și Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS