10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConcert Zdob și Zdub de Ziua Națională, la Târgu Jiu

Concert Zdob și Zdub de Ziua Națională, la Târgu Jiu

Au fost demarate pregătiri pentru seara de 1 Decembrie la Târgu Jiu. Autoritățile vor organiza pe această dată manifestări dedicate Zilei Naționale a României, precum și un spectacol prilejuit de începerea iernii și punerea în funcțiune a iluminatului festiv în municipiul Târgu Jiu.

Edilul municipiului, Marcel Romanescu, a precizat că până pe 1 decembrie vor fi montate toate instalațiile de iarnă cel puțin în zona centrală. Acestea vor fi puse în funcțiune înainte de concertul trupei Zdob și Zdub. Butonul va fi apăsat de un elev cu performanțe. Primarul Romanescu a mai spus că municipalitatea va oferi și 2.000 de porții de fasole cu cârnați participanților la manifestările dedicate Zilei Naționale. Spre deosebire de anul trecut, parada militară va avea loc pe bulevardul Constantin Brâncuși. Anul trecut, parada de 1 Decembrie a avut loc lângă Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”.

Reciclare

Primarul din Târgu Jiu a precizat că, în mare parte, instalațiile luminoase sunt cele de anul trecut. Sunt echipamente vechi de aproape zece ani care au fost reparate și refolosite. Pentru zona centrală și străzile Unirii, Constantin Brâncuși, Tudor Vladimirescu și Geneva a fost închiriată și plasă luminoasă, care va îmbunătăți imaginea în cartierele respective.

Există echipamente în depozitul de la CET și se montează inclusiv în localitățile componente. Zona centrală va arăta altfel decât anul trecut. În fiecare cartier mai mare, precum Lido sau Debarcader, vor fi brazi împodobiți de către municipalitate. Este de amintit că municipalitatea nu va mai monta bradul de 100.000 de euro, cumpărat în urmă cu mai mulți ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS