17 C
Craiova
joi, 28 septembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalGorjVine iarna! Se închid Transalpina şi Transfăgărăşanul

Vine iarna! Se închid Transalpina şi Transfăgărăşanul

Meteorologii le-au transmis reprezentanților drumurilor naţionale o avertizare de vreme nefavorabilă. Sunt aşteptate ninsori abundente în zona Munţilor Parâng.

Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, a anunţat că circulaţia pe Transalpina se va închide în cazul în care se vor înregistra căderi de zăpadă: „Prognoza zilelor următoare este favorabilă circulaţiei pe DN 67 C, Transalpina, cu respectarea programului impus de administrator, adică de la ora 9.00 la 17.00. Prognoza meteo de săptămâna viitoare prevede că din 30 septembrie va ninge la Rânca. Dacă prognoza se va menţine, vom lua măsura închiderii circulaţiei pe Transalpina“.

Ion Tudor a mai menţionat că circulaţia nu va mai putea fi redeschisă dacă va ninge abundent: „Este posibil să fie ultimul weekend în care se mai poate circula pe tot traseul drumului, adică din Bengeşti Ciocadia, judeţul Gorj, şi până în Sebeş, judeţul Alba. Cantităţile de zăpadă ar putea fi mari, conform prognozei, şi nu mai există posibilitatea redeschiderii circulaţiei“.

Pe Transfăgărăşan, circulația se va închide pe 31 octombrie. Este vorba de porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – judeţul Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – judeţul Sibiu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS