-1.8 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjGorj/ Firmă de taximetrie, amendată pentru muncă „la negru”

Gorj/ Firmă de taximetrie, amendată pentru muncă „la negru”

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat, în ultima săptămână, 26 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, dintre care 21 au vizat depistarea cazurilor de muncă nedeclarată.

În urma verificărilor efectuate, au fost dispuse şase sancţiuni în sumă totală de 30.000 de lei şi 112 măsuri de remediere a deficienţelor constatate. A fost amendată o firmă de taximetrie cu suma de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. „Săptămâna trecută, cea mai mare amendă a fost aplicată unui angajator cu domeniul de activitate în taximetrie, acesta fiind sancţionat cu 20.000 de lei pentru netransmiterea în registrul general de evidenţă a salariaţilor a elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă cu atribuţii în privinţa securităţii şi sănătăţii în muncă, au sancţionat un alt angajator, cu suma de 3.500 de lei, pentru utilizarea în activitate de echipament individual de protecţia muncii neconform.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alexandru Mitriță, titular la PAOK în victoria cu OFI...

Fostul mijlocaș al Universității Craiova, Alexandru Mitriță, a fost...

ȘTIRI GdS