9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj/ Bărbați anchetați după ce au marcat ilegal zeci de arbori pentru tăiere

Gorj/ Bărbați anchetați după ce au marcat ilegal zeci de arbori pentru tăiere

Doi bărbați, din Gorj, sunt anchetați de poliție, după ce au folosit ilegal dispositive pentru marcarea arborilor. Suspecții chiar au reușit să pună la pământ zeci de arbori într-o pădure din comuna Mușetești.

Astfel, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Mușetești s-au deplasat luni în pădurea proprietatea Primăriei Mușetești ce se află în gestiunea Ocolului Silvic Novaci, unde în prezența reprezentanţilor Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, s-au sezisat din oficiu cu privire la faptul că doi bărbaţi de 58 şi 42 de ani, din comuna Muşeteşti, reprezentanți ai Ocolului Silvic Novaci, au folosit fără drept dispozitive de marcat pentru marcarea unui număr 62 arbori de esență pin, cu diametrele la cioată cuprinse între 28 – 50 cm, în interiorul parchetului de exploatare aparţinând unei societăţi comerciale, deși nu aveau acest drept, întrucât amplasamentul era predat către societatea în cauză.

Cu ocazia cercetării la fața locului, s-a constat că din cei 62 de arbori esență pin, au fost tăiați fără drept, 27 arbori, însumând aproximativ 15 metri cubi material lemnos ce a fost sustras. Reprezentanții I.T.R.S.V. Vâlcea au dispus sistarea lucrărilor de exploatare până la clarificarea situației, materialul lemnos găsit la fața locului urmând a fi predat Ocolului Silvic Novaci. Prejudiciul cauzat este în curs de estimare. S-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire fără drept a dispozitivelor de marcat, tăiere fără drept și sustragere de arbori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS