14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe lucrează la cartea tehnică a noului Stadion Municipal

Se lucrează la cartea tehnică a noului Stadion Municipal

Constructorii care au realizat Stadionul Municipal din Târgu Jiu lucrează la cartea tehnică a arenei. Documentul este obligatoriu și va fi înmânat autorrităților locale în momentul în care va fi realizată recepția construcției.

Noul Stadion Municipal este aproape finalizat, însă mai sunt unele lucrări de executat în zona de finisaje sau de amenajare peisagistică. Este și motivul pentru care beneficiarul actual al lucrărilor, Compania Națională de Investiții nu a trimis o echipă la Târgu Jiu pentru efectuarea recepției la obiectivul pe care l-a finanțat. Valoarea totală a lucrărilor este peste 28 de milioane de euro. Arena ar fi trebuit să fie gata de acum cel puțin un an de zile, însă au existat întârzieri în ceea ce privește realizarea anumitor lucrări.

A fost nevoie de fonduri suplimentare

Compania Națională de Investiții a fost nevoită să suplimenteze cu 5 milioane de euro lucrările inițiale. Din bugetul alocat pentru lucrare nu au mai rămas fonduri și pentru construcția unei pasarele și pentru realizarea canalizării pluviale. Dacă pasarela a fost realizată tot de către primul constructor, construirea canalizării a revenit în sarcina autoritățiilor locale. Primăria Târgu Jiu nu a primit până la această dată vreo notificare în privința datei la care vor sosi în municipiu reprezentanții Comisiei de recepție. La cânt de mare este obiectivul va dura o lună de zile să fie realizată recepția. Dacă vor fi scoase în evidență neajunsuri acestea vor trebui remediate de către constructor. Până în momentul de față mai multe echipe de fotbal s-au arătat interesate să folosească Stadionul din Târgu Jiu. De precizat că echipa de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu are încheiat un contract de comodat cu municipalitatea și poate utiliza arena până în anul 2020. Rămâne de văzut dacă perioada va fi prelungită cu anii în care stadionul s-a aflat în modernizare. Noua arenă are peste 12.000 de locuri și poate găzdui semifinale de Europa League.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS