Acasă Local Gorj Observații astronomice la Coloana Fără Sfârșit

Observații astronomice la Coloana Fără Sfârșit

-

Locuitorii municipiului Târgu Jiu sunt așteptați sâmbătă, de la ora 20.30, la Coloana fără Sfârșit pentru a face observații astronomice. Vor avea loc şi discuții pe teme de astronomie.

„În cazul în care aveți telescop, să nu-l lăsați acasă. La ultima noastră întâlnire, participarea altor gorjeni cu telescop a dus la evitarea cozilor, schimbarea de opinii în ale astronomiei și noi prietenii.

De această dată marcăm semicentenarul aselenizării împreună cu Astroclubul SARM-Gorj. Însă, orice motiv e bun pentru o întâlnire la Coloană“, potrivit unui anunț al organizatorilor evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.