12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoua echipă de la CSM va putea folosi gratuit Sala Sporturilor

Noua echipă de la CSM va putea folosi gratuit Sala Sporturilor

Directorul Clubului Sportiv Municipal din Târgu Jiu, Robert Bălăeț, și-a prezentat echipa formată din cei doi experți sportivi. Bugetul CSM Târgu Jiu este de peste 900.000 de lei, însă clubul nu dispune și de antrenori. Cei doi experți au fost prezentați marți în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Primăriei Târgu Jiu. Noul expert în domeniul handbal este Dan Ilieș, iar în domeniul baschet este Andrei Roșu.

Managerul CSM Târgu Jiu a precizat că este bucuros că va putea să lucreze cu cei doi tineri experți. Însă, va urma o perioadă foarte grea pentru club. În data de 15 iulie va fi demarată activitatea de copii și juniori în cadrul Clubului Sportiv Municipal. Robert Bălăeț a precizat că a fost încheiat un protocol cu Direcția Publică de Patrimoniu pentru ca sportivii să folosească în mod gratuit Sala Sporturilor. Bălăeț are încredere în noii colaboratori, mai ales că îi cunoaște de pe vremea când erau sportivi.

Așteaptă performanțe

La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este de părere că foștii sportivi care au devenit angajați ai CSM vor avea un rol important în dezvoltarea celor două discipline: handbal și baschet. Mai este nevoie de experți și la alte discipline. Romanescu se plânge că s-a dorit blocarea activității Clubului Sportiv Municipal. În opinia lui Romanescu, antrenorii trebuie să pună accent pe atragerea copiilor și a juniorilor la Clubul Sportiv Municipal, la cele două secții care au acum experți. Nu se va putea face performanță rapid, ci va fi nevoie de construirea unor echipe solide.

Marcel Romanescu și-a dorit o echipă tânără la CSM

Edilul vrea ca la club să vină cât mai mulți copii din municipiu și din județ. Marcel Romanescu a spus că și-a dorit o echipă tânără la Clubul Sportiv Municipal, formată din foști sportivi. Dan Ilieș, expert handbal în cadrul CSM, a precizat că și-a preluat deja atribuțiile. De asemenea, a început să poarte discuții cu antrenori și copii care vor să practice acest sport. Ilieș atrage atenția că va fi nevoie de ani până când la Târgu Jiu va fi construită o echipă. Fostul jucător de la Energia își dorește ca handbalul să redevină ceea ce a fost pe vremuri la Târgu Jiu. Pe atunci, Sala Sporturilor era plină de spectatori, dornici de spectacol și de performanțe sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS