12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă la Primăria din Albeni, în urma verificărilor Corpului de Control al prefectului

Anchetă la Primăria din Albeni, în urma verificărilor Corpului de Control al prefectului

Anchetă la Primăria din Albeni. Autoritățile din localitate s-au ales cu o nouă plângere penală. De data aceasta, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești. Scandalul dintre primarul din Albeni, Ionuț Stan, și contabil se mută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești. În urma vizitei efectuate de Corpul de Control al Prefecturii s-a stabilit că este de competența organelor de cercetare să verifice ilegalitățile semnalate de contabilul unității.

Corpul de Control, trimis la primărie

Acesta ar fi sesizat că ar fi fost pus în situația de a întocmi anumite situații și documente. Însă, a avut suspiciuni cu privire la legalitate și a refuzat. Ulterior, funcționarul Primăriei Albeni a trimis o petiție Prefecturii Gorj pentru a face verificări. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a luat act de sesizare. Apoi, a decis să trimită Corpul de Control la fața locului. Inspectorii prefecturii s-au lămurit însă că nu pot face o verificare administrativă, întrucât cele sesizate ar fi de competența organelor de cercetare penală.

Controlul continuă

Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a declarat că doar o parte a verificărilor a fost încheiată. Există mai multe petiții primite de la Albeni, inclusiv de la locuitorii comunei. Din primele verificări realizate de Corpul de Control al prefectului de Gorj s-a stabilit că s-ar putea contura posibile fapte penale. Acesta a transmis documentația procurorilor din Târgu Cărbunești. Corpul de Control se va deplasa și în această săptămână la Albeni pentru a verifica și alte petiții.

Corpul de Control al Prefecturii Gorj s-a deplasat de mai multe ori în ultimii doi ani la Primăria Albeni, unde scandalurile se țin lanț. Primarul din Albeni, Ionuț Stan, a fost reclamat de mai multe ori de subalterni sau de cetățeni ai comunei. Nu există soluții pentru o bună colaborare la nivel local, iar localnicii așteaptă alegerile locale de anul viitor pentru a tranșa problemele comunității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS