Acasă Actualitate Spitalul Județean a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Spitalul Județean a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

-

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în urma unei sesizări depuse de către Sindicatul Ambulanța Gorj, condus de Cristi Aldescu. Amenda este în valoare de 2.000 de lei și va trebui să fie plătită la Administrația Finanțelor Publice Gorj. Sindicatul a reclamat că membrii săi sunt discriminați față de cei care fac parte din sindicatul reprezentativ Sanitas, prin neacordarea unor drepturi prevăzute în Contractul colectiv de muncă semnat la nivel de unitate. Este vorba de neacordarea dreptului la un concediu de odihnă suplimentar pentru salariații încadrați în grad de invaliditate. De asemenea, neacordarea gratuității la efectuarea fișelor medicale și a certificatelor prenupțiale, precum și imposibilitatea de a purta pe echipamentul de protecție a însemnelor sindicatului.

Amendă de 2.000 de lei

După ce a analizat sesizarea primită, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis că Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a favorizat sindicatul reprezentativ Sanitas și recomandă eliminarea clauzelor discriminatorii. Prin urmare CNCD a decis să amendeze unitatea medicală cu 2.000 de lei. Hotărârea a putut fi atacată în instanța de contencios administrativ în termenul prevăzut de lege. Liderul Sindicatului Ambulanța Gorj, Cristi Aldescu, a declarat că va cere instanței ca amenda să fie plătită de managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Olt. Incendiu la o casa din Balș

O locuință a fost distrusă aproape în totalitate din cauza unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă. Incendiul...