8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări de etajare la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae“

Lucrări de etajare la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae“

O parte a elevilor de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae“ din Târgu Jiu ar putea avea la dispoziție câteva săli de clasă noi, de la 15 septembrie.

Aici se lucreză încă de anul trecut la extinderea unității de învățământ. Câteva clase de elevi au fost mutate temporar la un liceu din partea de nord a municipiului. Autoritățile locale speră ca firma constructoare să finalizeze lucrările până la începutul lunii septembrie și noile spații să poată fi folosite de elevi și cadrele didactice. Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu, a declarat că finanțarea pentru lucrări a fost asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Este vorba de un buget inițial de 3,5 milioane de lei, din care a fost consumată suma de 2,9 milioane de lei, în urma actelor adiționale încheiate.

Vor avea spații în plus pentru elevi

Vicele Aurel Popescu a mai spus că va fi construit încă un etaj. A fost nevoie de lucrări prealabile de consolidare, care au vizat peste o mie de metri pătrați. Va fi realizată și mansardarea clădirii. Imobilul va avea și un acoperiș nou. Clădirea va fi reabilitată termic și se va face economie la consumul de agent termic. Vor fi realizate și utilități noi, atât electrice, cât și termice și sanitare. Practic, totul va fi nou în spațiile care vor fi date în folosință anul acesta, după cum a precizat edilul. După cum a spus Aurel Popescu, a fost achiziționat recent și mobilierul pentru spațiile de învățământ. Valoarea acestuia este de 70.000 de lei. Constructorii trebuie să finalizeze lucrările până la 1 septembrie. Sunt șanse, în opinia viceprimarului din Târgu Jiu, ca elevii să nu îi mai găsească pe constructori în școală după 15 septembrie și sălile să poată fi folosite pentru procesul didactic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS