6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: În continuare străzi de pământ în Cartierul Narciselor

Târgu Jiu: În continuare străzi de pământ în Cartierul Narciselor

Locuitorii din cartierul târgujian Narciselor au şane mici să beneficieze de străzi asfaltate anul acesta. Este vorba de cetăţenii care locuiesc la casele din zonă. Aici străzile sunt pline de noroi şi de gropi la fiecare ploaie. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că au fost alocate fonduri anul acesta pentru etapa de proiectare. Edilul a mai spus că se va încerca şi alocarea de fonduri pentru lucrările propriu-zise abia la rectificarea bugetară din vară sau din toamnă. Romanescu a precizat că lucrările vor fi demarate totuşi anul acesta.

„Eu sper să putem să demarăm lucrările anul acesta. Trebuie să vină fonduri la rectificarea de buget. Nici nu concep să nu fie alocaţi bani în luna august. Din banii respectivi vom asfalta o parte a străzilor din cartierul Narciselor”, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Poate rămân bani din altă parte

Marcel Romanescu este convins că va primi bani la rectificarea de buget. Aceasta ar putea avea loc în luna august. Primăria Târgu Jiu are nevoie de fonduri pentru asigurarea numitor investiţii care vizează infrastructura de transport a municipiului. O posibilă sursă de finanţare în lipsa fondurilor de la rectificarea de buget ar fi banii din contractele pentru care nu se vor putea concretiza licitaţiile. Este vorba de sume prevăzute pentru partea de cofinanţare.

„Rămâne şi varianta să folosim banii de la alte contracte, în măsura în care licitaţiile nu se vor concretiza cu desemnarea unor constructori. Avem licitaţiile pe diferite fonduri şi unde suntem obligaţi să asigurăm cofinanţare. Dacă ne rămâne cofinanţarea putem să alocăm banii către asfaltare de străzi”, a mai declarat Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS