Acasă Local Gorj Gorj: Încă două ordine de protecţie emise de poliţişti pentru siguranţa unor...

Gorj: Încă două ordine de protecţie emise de poliţişti pentru siguranţa unor familii

-

Poliţiştii gorjeni au emis încă două ordine de protecţie pentru siguranţa a două familii. Astfel, polițiști din cadrul Postului de Poliție Polovragi au fost sesizați, joi, de o femeie, de 24 de ani, din localitate, că, pe fondul consumului de alcool și al geloziei, concubinul său, de 37 de ani, din localitate, ar fi amenințat-o cu acte de violență. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de amenințare. Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru cinci zile, iar agresorul a fost evacuat din locuință, fiindu-i interzis să se apropie la mai puțin de 250 m de persoana vătămată sau de locuința acesteia. De asemenea, polițiștii au fost sesizați de o femeie, de 41 de ani, din aceeași localitate, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa cu fiica sa, de 24 de ani, pe raza comunei, un localnic, de 36 de ani, ar fi exercitat acte de violență asupra lor, pe fondul unui conflict mai vechi. Părțile vătămate au refuzat acordarea de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violențe. Totodată polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru cinci zile, aducându-i la cunoștință bărbatului că îi este interzis să se apropie la mai puțin de 20 metri față de persoanele vătămate sau locuința acestora”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Numărul total al ordinelor de protecţie emise în primele zile ale anului este de 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.