Cod Portocaliu de ninsoare pentru judeţele Gorj, Mehedinţi şi VâlceaAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare de Cod Portocaliu de ninsori, în intervalul 15 decembrie, ora 6.00 – 16 decembrie, ora 12.00, pentru judeţele: Argeș, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Timiș, Vrancea, Vâlcea.

În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

De asemenea, în intervalul 14 decembrie, ora 19.00 – 16 decembrie, ora 18.00, ANM a emis o informare meteorologică de ninsori, lapoviță, ploi și polei. În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.


A fost emisă şi o atenţionare de Cod Galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului, pentru intervalul 14 decembrie, ora 23.00 – 16 decembrie, ora 18.00. În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.Comenteaza acum

Alte stiri

22 februarie 2019

Mehedinţi: Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști

Poliția municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată telefonic ieri de către o femeie de 57 ani, din municipiu, despre faptul că în aceeași zi, în timp ce se afla la domiciliu, fratele acesteia, pe fondul consumului de alcool, a

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 februarie 2019

Top