19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAdevăratul criminal din dosarul „Ţundrea”, liberat după doar 5 ani de închisoare dintr-o condamnare totală de 25

Adevăratul criminal din dosarul „Ţundrea”, liberat după doar 5 ani de închisoare dintr-o condamnare totală de 25

Gheorghe Avram, adevăratul criminal din dosarul „Ţundrea” este liber după doar 5 ani de închisoare, executaţi în Penitenciarul din Târgu Jiu. Bărbatul a fost condamnat în total la 25 de ani de închisoare, însă a reuşit să obţină eliberarea condiţionată, printr-o decizie a Tribunalului Gorj. Avram a fost condamnat în legătură cu dosarul lui Marcel Ilie Ţundrea, gorjeanul din Pojogeni, care a petrecut 12 ani în spatele gratiilor, pentru că ar fi ucis o fetiţă de 14 ani din localitate. Testele ADN a demonstrat că nu Marcel Ilie Ţundrea a fost cel care a violat-o pe fată, ci Gheorghe Avram, despre care procurorii au stabilit că a fost şi adevăratul criminal. În ciuda condamnării de 25 de ani de închisoare, Gheorghe Avram a reuşit să obţină o decizie favorabilă, având în vedere că mai fusese după gratii tot pentru un omor.

Pus în libertate marţi

Gheorghe Avram a fost pus în libertate în cursul zilei de marţi şi a putut să ajungă acasă. Judecătoria Târgu Jiu a dispus în vară liberarea condiţionată a lui Gheorghe Avram, iar procurorii au depus o contestaţie la Tribunalul Gorj. Aceasta a fost însă respinsă marţi de judecători şi astfel nu a mai existat niciun motiv ca cel condamnat să fie menţinut după gratii. „Admite propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu de liberare condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, deţinut în Penitenciarul Târgu-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, în executarea pedepsei de 25 ani închisoare”, a stabilit instanţa de la Târgu Jiu. Marcel Ilie Ţundrea a murit în anul 2007, înainte să vadă dacă justiţia îi va face dreptate. Gorjeanul din Pojogeni s-a îmbolnăvit în spatele gratiilor, iar, în cele din urmă, trupul acestuia a cedat. Marcel Ilie Ţundrea chiar îşi făcuse planuri să solicite despăgubiri de la stat, însă nu a mai apucat să facă vreun demers pentru a beneficia de compensaţii financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS