11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Directorii de școli încep să renunțe la sporul de calculator, de teamă că nu își mai iau salariile

Gorj: Directorii de școli încep să renunțe la sporul de calculator, de teamă că nu își mai iau salariile

Nemulțumiți că plata salariilor a întârziat aproape două săptămâni, mai mulți directori de școli, secretari, informaticieni și contabili încep să renunțe la sporul de calculator. Din cauza sporului de condiții vătămătoare, Inspectoratul Școlar Județean Gorj refuză să semneze statele de plată pentru personalul auxiliar din învățământ, întrucât consideră ilegală acordarea acestui spor. Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu, a declarat că a purtat multe runde de discuții cu toate părțile implicate în rezolvarea acestei probleme și afirmă că sunt semnale că o parte a directorilor de școli au renunțat la acest spor, tocmai pentru a le fi acordate drepturile salariale.

Control de la Ministerul Educaţiei

Mai mult decât atât, edilul din Târgu-Jiu speră ca după ce Corpul de Control al Ministerului Educației va finaliza verificările la Inspectoratul Județean Gorj, să comunice dacă sporul de calculator este sau nu legal. „Am avut mai multe discuţii cu directorii de şcoli din municipiu. Unii directori au renunţat la viză şi s-a dat acea bulină de la Inspectoratul Şcolar şi au primit salariile. Unii încă aşteaptă acea viză de la Inspectoratul Şcolar să vedem dacă îşi pot sau nu lua salariile. Nu am înţeles bine care este punctul de vedere al ministerului de resort, dacă este sau nu legal sporul de calculator. Sper să se lămurească totul în perioada următoare şi profesorii să îşi ia salariile”, a precizat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS