Acasă Local Gorj Gorj: A început refacerea pădurii de castani din zona Tismana

Gorj: A început refacerea pădurii de castani din zona Tismana

-

plantari (1)

Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a început reîmpădurirea unei suprafeţe de 25 de hectare de teren, pe care vor fi plantaţi puieţi de castan. Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană (UE) şi propune refacerea unor păduri de castani pe o suprafaţă totală de 85 de hectare, inclusiv tratamente şi plantări noi. Prima zi de plantare a avut loc astăzi, în zona Schitului Cioclovina de Jos, în fondul forestier din Tismana.

Elisabeta Juveloiu, inspector în cadrul APM Gorj şi manager de priect, a declarat că primul castan a fost plantat în curtea schitului, respectând tradiţia conform căreia se spune că primul castan a fost adus şi plantat la Tismana de Sfântul Nicodim. „Refacem în total 85 de hectare cu castan, dar pe două tipuri de activitate: o activitate de tratament biologic la cancer, pentru sunt multe exemplare care pot fi tratate și menținute în vegetație, iar pe 25 de hectare vor avea loc plantări, în zonele unde fenomenul de uscare este de 100% sau de aproape 100%, acolo unde nu se mai poate face vreun tratament. Înlocuim și regenerăm acolo unde a dispărut castanul. Nu este foarte ușor de plantat, pentru că trebuie identificate locurile rămase libere. Astăzi am dus aproximativ 20.000 de puieți din pepinieră de anul doi pentru plantat, iar firma care a câștigat licitația a început plantările”, a declarat Elisabeta Juveloiu.


Editor: Oana Olaru

 

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.