17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat din Olt, la volan cu 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat pe străzile din Craiova

Bărbat din Olt, la volan cu 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat pe străzile din Craiova

Un bărbat de 54 de ani, din Olt, a condus băut pe străzile Craiovei și a fost prins de poliție.

„La data de 12 aprilie a.c., ora 16.55, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit, pentru control, un autoturism ce circula pe strada Calea Bucuresti, din municipiul Craiova. La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 54 de ani, din comuna Schitu, județul Olt.

Întrucât prezenta halena alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat“, au precizat poliţiştii doljeni.

Un alt bărbat s-a urcat băut la volan

Acesta nu a fost singurul caz depistat de polițiști. „În seara zilei de 13 aprilie, ora 21.30, poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Calafat au depistat un bărbat de 45 de ani, din comuna Cetate, în timp ce conducea un autoturism pe DN 56 A, în localitatea Maglavit. Și acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat“, au spus poliţiştii.

Polițiștii au întocmit dosare penale

Conducătorii auto au fost conduși la unități medicale unde le-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citeşte şi: Craiova: A zburat cu 130 de km/h pe Calea București

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS