23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘmecherie la volan. Un bărbat și o femeie au făcut schimb de locuri când i-a oprit poliția

Șmecherie la volan. Un bărbat și o femeie au făcut schimb de locuri când i-a oprit poliția

Un bărbat și o femeie s-au ales cu dosare penale după ce au făcut schimb de locuri la volan în momentul în care poliția a încercat să-i oprească în trafic.

În seara zilei de 23 martie a.c., ora 23.20, poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Calafat au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism ce circula pe strada Dispensarului, din comuna Ciupercenii Noi. Acesta nu a oprit la semnalul politistilor, iar, după aproximativ 50 de metri, a coborât de la volan, o altă persoană urcând în locul său.

Autoturismul a fost blocat în scurt timp, în interior aflându-se două persoane, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 31 de ani, ambii din localitate. Din cercetări s-a stabilit că la volanul autoturismului a fost femeia, care nu deține permis de conducere, autoturismul fiind ulterior condus de către bărbat.

Dosare penale: unul pentru băutură, altul pentru lipsă permis auto

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii și pozitiv, respectiv 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele femeii sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, iar în cazul bărbatului sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Bucureștean prins în Dolj cu permisul suspendat

Înregistrat de aparatul radar având permisul de conducere suspendat În cursul zilei de ieri, 23 martie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 86 km/h, pe DN 6, în localitatea Brădeşti.

La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 56 de ani, din municipiul București, iar în urma verificării acestuia în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

CITEȘTE ȘI: Craiovean prins conducând cu 146 km/h pe un drum din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS