25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCiocolatierul cofetăriei Damarin, două premii importante la Gala Chef de România

Ciocolatierul cofetăriei Damarin, două premii importante la Gala Chef de România

Ciocolatierul cofetăriei craiovene Damarin, Marinel Bejan, a obţinut două premii foarte importante în cadrul Galei Chef de România. Este vorba despre Locul I la categoria „Best Chocolatier“ şi Locul I la categoria Best Male Pastry Chef.

Munca de mulţi ani, răsplătită

Marinel Bejan a muncit ani de-a rândul pentru a aduce în Craiova produse din ciocolată de cea mai bună calitate. Iar munca lui a devenit foare apreciată, fiindcă bomboanele create de el cu multă pasiune au devenit preferatele multor iubitori de ciocolată. Premiile obţinute au venit să încununeze efortul neîncetat al lui Marinel Bejan de a face artă din ciocolată.

„Pentru mine a fost o mare surpriză că am obţinut aceste premii. Mai ales că acolo au participat cei mai buni oameni din domeniul Horeca din toată România. Este o mare satisfacţie! De-a lungul vremii, pot spune că am avut avantajul de a lucra în afacerea familiei, pentru că Damarin este o afacere de familie. Astfel, am avut posibilitatea să experimentez tot ce am vrut până să ajung la anumite rezultate. De asemenea, am mers la nenumărate cursuri, cele mai multe dintre aceste în afara României, pentru a învăţa cât mai multe secrete, mai ales legate de prelucrarea ciocolatei. Am avut susţinerea întregii familii şi echipe întotdeauna şi am experimentat în mod continuu. Cred că acest lucru a contat cel mai mult.

De asemenea, un mare plus au fost şi întâlnirile cu colegii din domeniu, schimburile de păreri şi experienţe. Faptul că am început să producem ciocolată, cu cea mai fină ciocolată din lume, a venit, din nou, cu multe avantaje. Bomboanele noastre au fost testate de foarte mulţi oameni, care ne-au transmis că sunt cele mai bune pe care le-au testat în ţară. Eu nu caut, neapărat, partea comercială, ci îmi doresc mereu să ajung cât mai sus cu performanţa. De când am scos la vânzare bomboanele de ciocolată, chiar dacă au un preţ superior datorită calităţii lor, am realizat cu bucurie că se vând mult mai bine decât ne aşteptam“, ne-a povestit Marinel Bejan, ciocolatierul cofetăriei Damarin.

Ciocolatierul Marinel Bejan la Gala Chef România
Ciocolatierul Marinel Bejan la Gala Chef România

O nouă provocare: competiţia World Chocolate Masters

Pentru ciocolatierul Marinel Bejan urmează o nouă mare provocare, care îl poate conduce pe culmi şi mai mari ale succesului. Acesta va participa, în curând, la preselecţia europeană a competiţiei internaţionale World Chocolate Masters. Această etapă a concursului va avea loc în Serbia. „Îmi doresc mult să merg mai departe, chiar dacă e foarte mare concurenţa. Acolo participă unii dintre cei mai buni şi mai pricepuţi ciocolatieri din lume. O să încerc să fac tot ce ştiu eu. O să îmi demonstrez toată experienţa de până acum şi sper să mă calific mai departe“, ne-a mai spus Marinel Bejan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS