20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTraficul feroviar e încă blocat pe ruta Craiova-Caracal după ce un tren a deraiat ieri

Traficul feroviar e încă blocat pe ruta Craiova-Caracal după ce un tren a deraiat ieri

Pe ruta Craiova-Caracal, traficul feroviar este încă restricționat la 24 de ore după ce un tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat.

CFR SA precizează că până acum au fost ridicate și scoase de pe linie 3 din cele 11 vagoane de marfă implicate în accident. Pentru început, echipele de intervenție ale regionalei CFR Craiova au acționat pentru retragerea din stație a celor 24 de vagoane ale trenului privat de marfă, care nu au fost implicate în deraiere.

Au fost scoase de pe linie 3 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar

Până acum, s-au ridicat și au fost scoase de pe linie 3 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar. În prezent se acționează cu 2 macarale de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, respectiv 125 tone, pentru ridicarea celorlalte 8 vagoane rămase răsturnate sau deraiate. Concomitent au loc lucrări de refacere a liniei pe ambele fire de circulație, care a fost afectată pe o porțiune de 300 de metri, conform digi24.ro.

În continuare circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative

În continuare circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova. Aceste măsuri vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor. Evenimentul feroviar este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

Citește şi: Tânăr reţinut după ce a închiriat de două ori o cabană pe care nu o avea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS