20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânăr reţinut după ce a închiriat de două ori o cabană pe care nu o avea

Tânăr reţinut după ce a închiriat de două ori o cabană pe care nu o avea

Un tânăr a fost reţinut de poliţiştii din Alba Iulia după ce a închiriat la două persoane o cabană care nu era a lui. Escrocheria este des întâlnită pe internet în perioada sărbătorilor de iarnă.

Modul de operare este unul simplu. Escrocul postează pe site-uri de socializare sau de vânzare că închiriază o cabană. Cei interesați îi virează un avans, la cererea acestuia. După ce avansul este plătit, escrocul dispare și nu mai poate fi contactat. În aproape toate cazurile cabana nu este a celui care o postează, iar pozele sunt luate de pe internet.

Tânărul din Buzău a fost reținut pe 11 ianuarie. El ar fi publicat un anunț fals, pe o rețea de socializare, prin care închiria o cabană pentru sărbătorile de iarnă.

Un bărbat din Alba Iulia a virat în contul lui un avans de 1.000 de lei. O altă persoană, din județul Maramureș, a virat şi ea 500 de lei.

„În dimineața zilei de 11 ianuarie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, locuința tânărului a fost percheziționată, iar polițiștii au ridicat înscrisuri și mijloace tehnice, utile anchetei. În cursul zilei de, 12 ianuarie 2024, tânărul reținut a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale”, a transmis, vineri, IPJ Alba.

Citeşte şi: Un copil de cinci ani a scăpat cu viaţă după ce a căzut de la etajul trei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS