20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaZiua Națională a României, sărbătorită la Teatrul Național Craiova

Ziua Națională a României, sărbătorită la Teatrul Național Craiova

Teatrul Național „Marin Sorescu ” din Craiova sărbătorește Ziua Națională a României printr-o serie de evenimente deosebite, menite să aducă omagiu istoriei și culturii naționale.

Evenimentele vor avea loc vineri, 1 decembrie 2023, la sediul teatrului și vor oferi publicului oportunitatea de a viziona imagini si obiecte importante pentru istoria națională.

Expoziția „Carol I- Ctitorul României Moderne”

Începând cu orele 11:30 și 13:30, Teatrul Național din Craiova prezintă o expoziție specială dedicată Regelui Carol I al României. Expoziția cuprinde fotografii, documente istorice și obiecte personale ale Regelui Carol I, oferă o incursiune captivantă în viața și epoca acestui important personaj istoric. Expoziția este adusă la Craiova de la Muzeul Național Peleș, prin proiectul Educăm Împreună.

Proiecția spectacolului-eveniment 100 pentru România – Teatru Documentar

De la orele 12:30 și 14:30 publicul este invitat să participe la proiecția spectacolului-eveniment „100 pentru România – Teatru Documentar”, dedicat aniversării a 100 de ani de la Marea Unire din anul 1918. Spectacolul a avut loc pe esplanada teatrului, în anul 2018 și a fost transmis în direct la TVR.

100 pentru România – Teatru Documentar

„100 pentru România – Teatru Documentar” este un spectacol de teatru istoric, documentar și artistic, prin recrearea unora dintre cele mai importante momente din istoria națională care au condus către momentul Unirii Transilvaniei cu România. Această producție impresionantă reprezintă un omagiu adus centenarului Marii Uniri și oferă o perspectivă unică asupra momentelor-cheie din istoria recentă a țării.

După proiecție, participanții vor avea ocazia să admire în detaliu costumele spectaculoase folosite în producția „100 pentru România”. Expoziția costumelor va fi deschisă publicului până la ora 17:00, oferind oportunitatea de a explora în profunzime detaliile și designul meticulos al fiecărui costum prezentat.

Această expoziție este o incursiune captivantă în lumea creativă a costumelor de teatru, oferind participanților șansa de a aprecia munca artiștilor și artizanilor din spatele acestor creații. Fiecare costum expus în cadrul expoziției spune o poveste distinctă despre personajele și momentele marcante din istoria României, captând atenția privitorilor.

Astfel, între orele 11.30 și 17.00, la Teatrul Național Craiova, publicul are posibilitatea să se bucure de o incursiune vizuală în trecut, să se lase captivat de detaliile fascinante și să se conecteze cu istoria într-un mod unic și memorabil.

Participarea la evenimente este gratuită.

Citeşte şi: Regal folcloric și paradă militară de Ziua Naţională la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS