22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRegal folcloric și paradă militară de Ziua Naţională la Craiova

Regal folcloric și paradă militară de Ziua Naţională la Craiova


Craiovenii sunt așteptați vineri, 1 decembrie, să celebreze Ziua Națională a României, pe strada Alexandru Ioan Cuza, în fața Primăriei Craiova, la English Park.
Evenimentele vor debuta la ora 11.00, când se va prezenta onorul militar. Pentru prima oară, intonarea imnului național al României se va face, la Craiova, de către artiștii lirici ai Operei Române Craiova – soprana Corina Vlada și baritonul Cristian Fofucă, în acordurile muzicii militare a Garnizoanei Craiova.
Momentul intonării imnului național va fi urmat de serviciul religios pentru cinstirea eroilor și depunerea de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, iar sărbătoarea va continua cu parada militară. Pe strada A.I. Cuza vor defila peste 500 de participanți și aproape 50 de mijloace tehnice din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, de la SRI, Poliția Locală, voluntari de la Crucea Roșie și Centrul Național de Educare Canină, dar și detașamente și tehnică militară ale Contingentelor poloneze și portugheze, dislocate în Garnizoana Craiova.
Parada de Ziua Națională de la ora 11.00 se va încheia cu un spectacol pregătit de Ansamblul Folcloric Maria Tănase, la care își vor da concursul artiștii Cristian Bănăţeanu, Marius Măgureanu, Liviu Dică și formația de dansuri a Ansamblului Folcloric Maria Tănase, care vor invita craiovenii la o horă autentic românească

Restricţii de circulaţie

Cu ocazia desfășurării manifestărilor dedicate celebrării Zilei Naționale a României, Primăria Municipiului Craiova anunță că, în data de 01.12.2023, în intervalul orar 08:00 – 13:00, se va închide circulația rutieră pe următoarele străzi:

  • str. A.I. Cuza, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş;
  • str. Unirii, tronsonul cuprins între km. 0 şi intersecţia cu str. A.I. Cuza;
  • str. Popa Şapcă;
  • str. Mihai Viteazul, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu
  • str. Ion Maiorescu.

Sărbătorirea Zilei Naționale a României va continua și în seara zilei de 1 decembrie, în Piața Frații Buzești, cu începere de la ora 18.00, când se va desfășura un regal folcloric prezentat de marii artiști ai regiunii Oltenia.
Pe scena amplasată la Târgul de Crăciun din Centrul Vechi vor urca și vor încânta publicul cu cele mai îndrăgite melodii Constantin Enceanu, Maria Ionescu Căpitănescu, Lavinia Bîrsoghe, Liviu Dică, Manuela Motocu, Marius Măgureanu, Liliana Popa, Cristian Bănățeanu, Marian Medregoniu, Aneta Șișu, dar și copiii talentați de la Atelierele de folclor. Artiștii vor fi acompaniați de orchestra și formația de dansuri a Ansamblului Folcloric Maria Tănase, sub coregrafia lui Ionel Garoafă. Conducerea muzicală va fi asigurată de Nicolae Drăghia, iar scenariul și regia pentru spectacol sunt semnate de Niculina Stoican.
Craiovenii care vor dori să-și potolească foamea și setea între horele de dimineață și seară o vor putea face la căsuțele din Târgul de Crăciun Craiova, situate în Piața Mihai Viteazul, zona Doljana, Centrul Vechi sau de la truckurile din Piața William Shakespeare.

Citeşte şi: Anunț important privind circulația rutieră în Craiova de Ziua Națională a României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS