22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean prins la volan cu o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat

Craiovean prins la volan cu o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat

Un craiovean a fost prins la volan cu o alcoolemie foarte mare, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea 2 Muntenilor din localitate.

„Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat pe 28 octombrie, ora 19.28, un bărbat din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea 2 Muntenilor din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice”, potrivit IPJ Dolj.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii doljeni au acționat, în ultimele 48 de ore, pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise. â

Au fost legitimate și verificate peste 450 de persoane, fiind controlate și aproximativ 420 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei. Totodată, au fost reținute 35 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Citeşte şi: Au fost găsiţi tinerii care se aflau în maşina urmărită de poliţiştii implicaţi într-un accident

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS