13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAuto(VIDEO) Marcel Ciolacu, prezent la Craiova, la evenimentul de lansare a noilor modele Ford Courier

(VIDEO) Marcel Ciolacu, prezent la Craiova, la evenimentul de lansare a noilor modele Ford Courier

-

Premierul României, Marcel Ciolacu, este prezent marţi la evenimentul de lansare a noilor modele Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier de la fabrica Ford Otosan Craiova.

Premierul va susține o alocuțiune, alături de ceilalți oficiali ai companiei (Güven Özyurt, directorul general al Ford Otosan, Levent Çakıroğlu, CEO Koç Holding), ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, și ambasadorul Turciei în România, Özgür Kıvanç Altan.

Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courie sunt primele modele noi produse la Craiova de când uzina a fost preluată în vara lui 2022 de Koç Holding din Turcia. Versiunile electrice, E-Transit Courier și E-Tourneo Courier, vor intra în producție anul viitor. Tot din 2024, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din Craiova, conform angajamentelor luate în 2022 de Koç Holding.

Pentru a sprijini lansarea noului model Courier, Ford Otosan a anunţat atunci o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova şi o creştere a capacităţii totale de producție a fabricii de la Craiova de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Citeste şi: Ministrul Justiției a anunțat la Târgu Jiu sedii noi pentru Judecătoriile Calafat, Filiași şi Corabia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un șofer a murit după ce s-a răsturnat cu...

O cisternă cu etanol înmatriculată în Republica Moldova s-a...

ȘTIRI GdS