17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrările la canalizare afectează programul muncitorilor de la Ford Otosan

Lucrările la canalizare afectează programul muncitorilor de la Ford Otosan

Lucrările la canalizare afectează programul de lucru al muncitorilor de la Ford Otosan Craiova.

Sunt 6000 de angajati afectati, pentru că nu își pot ocupa locurile la posturile de lucru, pentru că nu ajung la timp la fabrică din cauza lucrărilor Regiei de Apă.

Regie care nu lucrează în weekend, pentru a grăbi lucrările. Vineri, conducerea Ford Otosan a mers să discute cu reprezentanții Primăriei Craiova și Regiei de Apă. Din păcate, nu li s-a prezentat un program clar al lucrărilor, informează sindicaliştii din fabrică. Li s-a spus ca se va circula pe un singur sens în zonă.

„Vă dați seama ce înseamnă acest lucru pentru o fabrică auto cu 6.000 de angajați. Astăzi vom stabili schimbarea programului de lucru în fabrică. Angajații sunt afectați, mulți nu pot ajunge la lucru, au copii de dus și de luat de la școală, au alte probleme. Dar noi ne schimbaă programul, o fabrică ce are 6.000 de oameni. Regia de Apă nu îşi schimbă programul și nu lucrează în weekend, ca să urgenteze lucrările la canalizare.

Astăzi, sâmbătă, este un singur om pe șantier, care păzeste utilajele”, a declarat Maria Manea, lider sindical la Ford Otosan.

Tot ce ar fi aflat reprezentații Ford Otosan de la autoritățile locale ar fi că timp de o lună se va circula pe un singur sens, în zona respectivă.

„Următoarea lună va fi un haos. Tot ceea ce solicităm noi, Sindicatul, este ca Regia de Apă să lucreze și sâmbăta și duminica, pentru a finaliza mai repede lucrările. La aceasta oră (8:30 – n.r.), șantierul este gol. Nimeni nu a venit să lucreze la canalizare. Noi am venit la Ford Otosan, să analizăm modalitățile de schimbarea a programului în fabrică”, a mai spus Maria Manea.

Citește și: S-au lansat competițiile Capitala europeană și Pionierul verde al turismului inteligent pentru 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS