17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe acționează pentru stoparea poluării cu petrol de pe Dunăre

Se acționează pentru stoparea poluării cu petrol de pe Dunăre


Lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți al Administrației Bazinale de Apă Jiu acționează pe fluviul Dunărea, încă de la primele ore ale acestei dimineți, pentru limitarea undei de produs uleios și stoparea propagării acesteia în aval.

Intervenția se desfășoară pe sectorul aval de PFI cuprins între km fluviului Dunărea 941 Gura Văii și km 925 localitatea Șimian și constă în împrăștierea a 1450 kg Spill Sorb și 50 de metri baraj plutitor absorbant.
Cei 30 de membri ai Apele Române Jiu – S.G.A Mehedinți au acționat cu ajutorul unei nave și a două ambarcațiuni, punând atât materialul absorbant, cât și monitorizând zona aval și amonte PF II.
În urma verificărilor efectuate de către reprezentanții S.G.A. Mehedinți se mai observă irizații de produs uleios.

Irizații petroliere pe o lungime de 6 km

Ieri, specialiștii Administrației Bazinale de Apă Jiu – S.G.A Mehedinți au fost informați de către personalul Poliției de Frontieră de existența unor irizații de produs uleios pe fluviul Dunărea, aval de PF I, zona Taverna Drobeta 2007 S.R.L.– Restaurant Taverna Sârbului, lucru confirmat prin deplasarea la fața locului.

Imediat o echipă de la Apele Române Jiu a prelevat probe de apă pentru a stabili sursa poluării, iar personalul din cadrul S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. – Suc. Hidrocentrale Portile de Fier – C.H.E. Portile de Fier I a acționat imediat cu Spill Sorb în zona barajului PF I unde s-a montat și un baraj plutitor în vederea stopării propagării în aval a irizațiilor de produs uleios.
Din primele date, s-a observant că este vorba despre irizații petroliere care se întindeau pe o lungime de 6 km, de la km fluvial 936 până la ecluza Hidrocentralei Porțile de Fier I.
Echipele Apele Române Jiu monitorizează în continuare evoluția situației de la fața locului, în amonte și în aval de Hidrocentrala Porțile de Fier I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS