14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO tânără din Craiova are nevoie de ajutorul nostru în lupta cu cancerul

O tânără din Craiova are nevoie de ajutorul nostru în lupta cu cancerul

O tânără de 35 de ani, din Craiova, este nevoită să înfrunte cancerul şi are nevoie de sprijin din partea noastră pentru a-i putea ţine piept.

Denisa Arnăutu avea o viaţă normală, se bucura de soţul şi de fetiţa ei, dar în primăvara acestui an, toată viaţa ei a suferit o schimbare de direcţie tragică, când a început să simtă dureri la tibia piciorului drept. Iniţial, nu a dat prea multă importanţă pentru că i se părea că durerile erau suportabile. A aşteptat aproape o lună, cu speranţa că durerile vor trece. Însă nu a fost deloc aşa, iar acestea au continuat zilnic. A vorbit cu medicul de familie, care i-a recomandat să facă un doppler vascular, în ideea că poate are anumite vene înfundate. Din păcate, nu aceasta era cauza durerilor Denisei.

Investigaţiile au indicat cancer pe os

Pentru că devenea insuportabil să trăiască cu dureri care nu încetau, tânăra a continuat cu investigaţiile. „După ce am făcut doppler-ul, doamna doctor de acolo mi-a dat tratament cu antiinflamator. Apoi am făcut o ecografie de părţi moi şi acolo s-a văzut că ar fi ceva, o plagă pe os. De acolo m-a trimis la un ortoped şi să fac un RMN. Toate aceste analize cu doppler-ul şi ecografia au mai durat cam o lună. După care am ajuns la ortoped, care mi-a zis că este o inflamaţie şi mi-a făcut o injecţie cu cortizon. Apoi au început şi mai rău durerile, mai ales noaptea. Am mers din nou la ortoped şi m-a pus să fac RMN. Acolo s-a văzut tumoarea pe tibie. Mi s-a recomandat să fac biopsie de os şi mi s-a pus diagnosticul de osteosarcom convențional de tip osteoblastic“, a povestit Denisa.

Singura şansă, în străinătate

După ce întreaga viaţă i-a fost dată peste cap, Denisa a aflat că singura ei şansă de vindecare este la o clinică din străinătate. Boala ei este foarte agresivă, iar o intervenţie la piciorul bolnav ar trebui să fie făcută în cel mai scurt timp. Denisa urmează acum şedinţe de chimioterapie, dar are nevoie urgentă de ajutorul nostru pentru a ajunge în Austria sau Turcia.

Acum caută cea mai bună soluţie şi clinica în care ar putea să îşi recupereze viaţa de dinainte. „Cei de la ortopedie mi-au spus că nu se poate face nicio intervenţie până nu fac o cură de citostatice. Am mers la Centrul Sfântul Nectarie, am făcut deja două şedinţe de chimioterapie, dar până acum nu au dat niciun rezultat. Mi s-a umflat piciorul foarte rău. Am mers săptămâna trecută şi la Bucureşti, am mai făcut un RMN. Mi s-a spus că este un cancer agresiv şi singura şansă este să găsesc o clinică din străinătate, în maxim două săptămâni, fiindcă avansează destul de repede. Am trimis actele la Viena şi în Turcia. Însă, costurile sunt pe măsură, este foarte greu pentru noi. O să coste totul, undeva între 25.000 – 50.000 de euro. Însă nu ştiu cu certitudine. Tot ce ştiu este că trebuie să ajung foarte repede“, a mai spus Denisa.

Denisa nu mai îndrăzneşte să viseze

Boala a venit ca un tăvălug în viaţa tinerei din Craiova. Nimic nu prevestea un diagnostic atât de crunt. Din martie şi până acum, Denisa a ajuns să fie imobilizată la pat, iar toată viaţa ei se rezumă la asta. „S-a schimbat enorm viaţa mea. Nu ştiu dacă mai îndrăznesc să mai visez că o să mă mai fac bine complet. Tot ce îmi doresc în momentul acesta este să trăiesc pentru fetiţa mea şi să mă pot descurca măcar cu activităţile casnice. În momentul acesta eu sunt imobilizată la pat. Abia mă deplasez până la toaletă că nu am ce să fac. Eu eram o persoană activă, mergeam la serviciu zilnic. Acum nu mai pot să fac absolut nimic, nu am voie să merg în picior“, a mai povestit Denisa Arnăutu.

Denisa vrea să fie puternică pentru fetiţa ei, care a terminat de curând clasa a VIII-a. A înţeles că nimic altceva în afară de sănătate nu cântăreşte mai mult. Cu lacrimi în ochi, tânăra spune că singurul ei plan de viitor este să se facă bine. Şi acest lucru este posibil doar cu ajutorul nostru.

Dacă vreţi să îi fiţi alături tinerei, puteţi dona aici în acest cont: RO61INGB0000999912590025
Titular Cont: Arnăutu Maria Denisa

Citeşte şi: Un teren privat, recent împrejmuit, sufocă o parcare de pe Calea Bucureşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS