10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCorul Madrigal va cânta în premieră la Festivalul Internațional Shakespeare

Corul Madrigal va cânta în premieră la Festivalul Internațional Shakespeare

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susține joi, 26 mai, de la ora 20.00, la Filarmonica din Craiova Spectacolul „Shakespeare – Sunet și Cuvânt”, în cadrul Ediției a XIII-a a Festivalului Internațional Shakespeare.

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu va participa în premieră la evenimentul cultural craiovean cu un spectacol dedicat artei epocii elisabetane, în care îl va avea ca invitat special pe actorul Emil Boroghină, fondatorul festivalului în 1994.

„La invitația organizatorilor am pregătit pentru această ediție a festivalului un spectacol-concept care gravitează în jurul personalității artistice si vieții lui William Shakespeare. Mai mult decât atât, am urmărit influențele creației shakespeariene asupra creatorilor din toate timpurile. Atmosfera exuberantă a renașterii în muzică reprezintă o parte importantă a semnăturii sonore a Madrigalului așa că, alături de sonetele interpretate de actorul Emil Boroghină, vă invităm să îl descoperiți pe Shakespeare un pic altfel, prin muzică și lumină” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și regizorul spectacolului.

Conducerea muzicală a spectacolului „Shakespeare – Sunet și Cuvânt” este semnată de Anna Ungureanu, care a ales un program muzical structurat în două momente. În prima parte, epoca elisabetană va fi ilustrată de madrigale compuse de Thomas Morley, Orlando di Lasso, Hans Leo Hassler, Thomas Weelkes sau Francis Pilkington. În partea a doua, Corul Madrigal va aduce pe scenă lucrări ce au la bază celebrele sonete shakespeariene, muzici compuse de creatori contemporani, precum Emma Lou Diemer sau Daniel Hellden.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS