19.5 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljDezinsecție aeriană în Craiova

Dezinsecție aeriană în Craiova

Salubritate Craiova desfășoară, în perioada 20 – 21 mai, o nouă etapă a dezinsecției pe domeniul public, intervenție ce se va realiza prin pulverizare aeriană dimineața, în intervalul orar 6.00 – 11.00.

Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului.
Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de aproape 800 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente.
Lucrările de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunătoare se vor face prin pulverizare prin sistem ULV. Se va folosi pentru dezinsecție substanța din grupa a III-a de toxicitate Solfac Trio EC140 NF, avizată de către Ministerul Sănătății.
Apicultorii trebuie, în intervalul menționat, să ia măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Dezinsecția aeriană din perioada 16.05 – 17.05.2022 a fost anulată din cauza avertizărilor meteorologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doi şoferi, depistaţi conducând drogaţi în Craiova

Poliţiştii doljeni au întocmit dosare penale pe numele a doi tineri de 24 şi 33 de ani, depistaţi conducând sub influenţa substanţelor psihoactive. Tânărul de 24 de ani, care era şi băut, a refuzat prelevarea de mostre biologice

ȘTIRI GdS