10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe termină coşmarul pe strada 1 Decembrie 1918, dar au început altele

Se termină coşmarul pe strada 1 Decembrie 1918, dar au început altele

Coşmarul legat de asfaltarea străzii 1 Decembrie 1918 din Craiova urmează să ia sfârşit. Pe 2 mai, Gazeta de Sud a scris despre faptul că un segment destul de mare din această stradă a fost decopertat din toamna anului trecut şi lăsat aşa. De la începutul acestei săptămâni, o echipă de muncitori a pornit deja lucrările pentru refacerea străzii. Însă, există alte probleme similare pe străzile Mirceşti şi Dezrobirii.

Se lucrează intens pe strada 1 Decembrie 1918, segmentul care începe de la Complexul Nou şi se termină la intersecţia cu Bulevardul Dacia. Pe 2 mai, când Gazeta de Sud a scris despre probleme din acea zonă, Primăria Craiova a spus că pe acel segment de stradă nu a fost turnat asfalt pentru că se aştepta finalizarea unor lucrări mai complexe ale Companiei de Apă. Însă, aceste lucrări au durat, din păcate, luni de zile, iar oamenii care locuiesc în zonă au simţit disconfortul constant. Miercuri, însă, erau multe utilaje pe teren care asfaltau inclusiv o zonă de parcare.

„E foarte bine că se asfaltează pentru că aşteptam de luni de zile. Maşinile mergeau foarte greu pentru că nimeni nu voia să îşi strice maşina. Să sperăm că o să facă treabă bună ca să nu mai fie probleme şi să scăpăm şi noi, într-un final, de toate neplăcerile“, a spus o femeie care locuieşte pe strada 1 Decembrie 1918.

Strada Dezrobirii, decopertată de la începutul lui aprilie

Sunt probleme şi pe un segment al străzii Dezrobirii. Şoferii au parte de mulţi nervi când trebuie să tranziteze această arteră, fiindcă a fost decopertată pe un segment destul de lung, pe jumătatea sau pe sfertul lăţimii străzii. În unele locuri sunt şi gropi destul de mari, iar disconfortul se măreşte. Diferenţa de nivel dintre zonele decopertate şi cele pe care încă este vechiul asfalt sunt destul de mari. Din această cauză, şoferii trebuie să circule cu mare atenţie ca să nu rişte să îşi avarieze maşinile.

„S-a decopertat cu trei săptămâni înaine de Paşte. Am zis noi, de atunci, că facem Paştele aşa. Dar acum spunem, mai nou, că ne prinde chiar şi 1 iunie în situaţia aceasta. Au venit, au decopertat, apoi au plecat. Nu s-a mai întâmplat absolut nimic. Chiar nu îmi explic de ce să te apuci de decopertare dacă ştii că durează atât de mult până să refaci strada. E bătaie de joc la adresa şoferilor“, a spus patronul unui magazin de piese auto de pe strada Dezrobirii.
GdS a întrebat Primăria Craiova când se va turna asfalt pe strada Dezrobirii, însă până la închiderea ediţiei nu am primit răspuns.

UPDATE: Primăria Craiova ne-a răspuns astăzi şi ne-a transmis că „pe strada Dezrobirii vor continua lucrările de frezare până la intersecţia cu strada Fraţii Goleşti (Piaţa Centrală), după care vor începe lucrările de aşternere covor asfaltic. De luni, se vor relua lucările de frezare“.

O parte din strada Mirceşti, un dezastru

De câteva săptămâni, întreg segmentul de la intersecţia străzilor Mirceşti şi Sărarilor până la intersecţia străzilor Mirceşti şi Henri Coandă este un dezastru pentru şoferii care trec prin zonă. S-au făcut săpături, cel mai probabil pentru introducerea unor utilităţi. Şanţul s-a acoperit nu beton, nu cu asfalt şi arată foarte urât. În plus, în urmă au fost lăsate grămezi de moloz. Lungimea şanţului care a fost acoperit cu beton este îngrădite cumva cu nişte balize şi şoferii sunt puşi să ocolească. Asta îngreunează şi mai mult circulaţia din zonă, care oricum era destul de intensă.

Aşa arată strada Mirceşti, la intersecţia cu Henri Coandă

„De câteva săptămâni e situaţia aceasta. Nu ştiu cine le permite celor care fac săpături să lase în urmă aşa ceva. Au pus beton în loc de asfalt, au ciuruit tot oraşul pe unde s-au făcut săpături de genul acesta. Eu nu zic să nu le mai introducă utilităţi, însă cineva trebuie să controleze modul în care se fac lucrurile. Altfel îşi bat joc de oraş şi de şoferi“, a spus un craiovean.

Am întrebat Compania de Apă dacă este responsabilă pentru lucrările de pe strada Mirceşti. Reprezentanţii companiei au spus că nu se ocupă de lucrări în acea zonă şi că ar fi vorba despre introducerea gazelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS